Специалисти от Американското дружество по онкология установиха, че ракът на белите

...
Специалисти от Американското дружество по онкология установиха, че ракът на белите
Коментари Харесай

Начинът на смях издава дали имаме рак на белите дробове

Специалисти от Американското сдружение по онкология откриха, че ракът на белите дробове може да бъде разпознат по косвени признаци. И един от тях е смехът, предава Daily Express. 

Болката в гърдите е измежду най-разпространените признаци на рак на белите дробове. И когато се смеем, тя се утежнява. Това от своя страна може да е индикация за запушване в белите дробове - струпване на течност, подути лимфни възли и оток. Експертите допълват, че болката може да се утежни и при надълбоко дишане и кашлица.

Кои са останалите постоянно срещани признаци? Според лекарите това са продължителна кашлица, кървене при нея, пресипналост, загуба на вкус, необяснима загуба на тегло, зной, възприятие на отмалялост или уязвимост, както и непрекъснато повтаряне на инфекциозни болести като бронхит или пневмония.

В случай на увреждане на други органи, пациентът може да изпитва болки в костите, неврологични признаци - главоболие, изтръпване на крайниците, проблеми с равновесието, гърчове, както и пожълтяване на кожата и очите и подути лимфни възли.

Пациентът може да има и подути пръсти и стави. Човек може да изпитва уязвимост и замаяност, гърдите могат да се подуят, а също по този начин може да има мощна болежка в рамото, която продължава към ръката.

Разбира се, огромна част от тези симптоми са присъщи и на други болести. Лекарите обаче подчертават, че колкото по-скоро се открие ракът, толкоз по-вероятно е той да бъде оздравял. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР